

انواع مختلف مواد پلی اتیلن با دانسیته بالا : PE63: این مواد دارای خواص مکانیکی پایین و دانسیته کم هستند به همین دلیل لوله¬هایی که با این مواد تولید می¬شوند دارای ضخامت بالایی هستند که این امر موجب مصرف بیشتر مواد شده و توجیه اقتصادی ندارد. از طرفی حداقل استحکام لازم این مواد در دمای 20 درجه سانتیگراد و در طول 50 سال پایین است (MRS=6.3 مگاپاسکال). اخیرا استفاده از مواد PE63 در ساخت لوله¬های پلی اتیلنی منسوخ شده¬است. با این وجود در برخی مکان¬ها از این مواد برای ساخت لوله¬های فاضلابی استفاده می¬ش
پلی الفینها به ویژه پلی اتیلن مزایای فراوانی نسبت به مواد سنتی از قبیل فلزات در صنعت تولید لوله دارند، از این مزایا میتوان به وزن کمتر، مقاومت دربرابر خوردگی، مقاومت دربرابر اسیدها و بازها، محدوه دمای کاربری مناسب، مقاومت دربرابر اشعه ماورابنفش خورشید در حضور دوده و خواص مکانیکی وحرارتی مناسب اشاره کرد[1]. بر اساس نوع کاربری، لولههای پلی اتیلن را میتوان بصورت زیر طبقه بندی نمود:
تفاوت اصلی مواد مختلف پلی اتیلنی از وجود شاخههای جانبی نشات میگیرد که طبیعت کلی ماده را تغییر میدهند. بر این اساس در کاربریهای متفاوت، از گریدهای مختلف مواد استفاده میگردد. طبقه بندی مواد پلی اتیلنی بر اساس ساختار عبارتند از [2]: